800 deelnemers op lustrum wandeltocht Terherne

TERHERNE

Onder ideale weersomstandigheden werd zaterdagavond in Terherne voor de 5e keer de avondwandeltocht De 14 van Kameleondorp Terherne gehouden.

Het eerste lustrum en dat werd gevierd. Als cadeautje ontvingen de 800 deelnemers allemaal gekleurde hakverlichting. De lange sliert gekleurde lampjes was op zich zelf al een prachtig gezicht.

Langs de route werd van alles gehouden: een gekleurde hoge fontein in de opvaart van de Goïngarijpster Poel was van ver te zien en even verderop voerden de studenten van theateropleiding D-drive een act op in 4 grote gekleurde ballen. Een smartlappenkoor stond op het Terhernster Veer en zong vanaf het water de deelnemers toe. Het boerenbedrijf van familie van der Zijpp had zijn deuren ook weer geopend evenals het kerkje van Terkaple.

Bij de finish werden de deelnemers verwelkomd door een paar vuurspuwers en in Dorpshuis De Buorkerij was het nog lang gezellig. Een geweldig jaarlijks terugkerend evenement, mede mogelijk gemaakt door het enthousiasme van de vele vrijwilligers en de medewerking van de locaties langs de route.