Expositie Marten Alkema: abstracte composities als zelfportret

Joure

Marten Alkema exposeert een aantal maanden in De Oorsprong in Sint Nicolaasga.

Expressie met kleur. Dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema, wonend en werkend in Harlingen. Hij noemt zijn schilderijen Mazl Art, een verwijzing naar zijn voorliefde voor muziek uit Oost-Europa.

De schilderijen van Marten hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract-expressionisme en CoBrA. Met zijn intuïtieve stijl van schilderen laat hij zich leiden door zijn muziek en emotie van het moment.

Marten werk met acrylverf en spuitbus, aangevuld met diverse technieken en materialen. Ook verwerkt hij karton, stof en niet voor de hand liggende producten in zijn werk. Hij gaat daarbij telkens de uitdaging aan om met kleur, licht te creëren in een eigen wereld.


Auteur

Redacteur