Koninklijke Onderscheiding voor Auke de Vries

LANGWEER

Auke de Vries uit Langweer heeft zaterdag een Koninklijke Onderscheiding. De Vries werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Veenstra speldde hem het bijbehorende versiersel op tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Edwin Stichting.

De Vries is al sinds 1993 actief als vrijwilliger voor de Edwin Stichting. De Edwin Stichting is opgericht door de heer De Vries en zijn vrouw naar aanleiding van de ernstige ziekte (ziekte van Duchenne) van hun zoon Edwin. De Edwin Stichting heeft als doelstelling om een vakantiemogelijkheid te bieden voor ouders van een zwaar lichamelijk gehandicapt kind.

De stichting beschikt over het ‘Edwinhuis’ en een eigen boot. Voorafgaand aan elke periode dat het Edwinhuis gasten heeft, wordt er een ronde gemaakt door de heer De Vries om de goede én veilige werking van de (in het bijzonder) voorzieningen voor de mindervalide gasten te controleren en zo nodig bij te stellen of te repareren. Verder is er aandacht voor het verhelpen van kleine onvolkomenheden, zoals die door de schoonmaakster gemeld worden. In de winterperiode met lage bezetting wordt er dan uitgebreider onderhoud gepleegd.

Ook voor de boot doet de heer De Vries alle onderhoudswerkzaamheden. Essentieel is het in perfecte conditie houden van het schip, de motor en de hydrauliek van het hefplateau om de gasten in rolstoelen veilig en betrouwbaar aan- en van boord te kunnen laten gaan. In geval van nood moeten de mindervalide gasten ook op andere locaties dan in de thuishaven in Langweer van boord kunnen gaan. Daarnaast wordt er in de winterperiode groot onderhoud gedaan. Ook al deze werkzaamheden voert hij uit.


Auteur

Redacteur