Breicafé Museum Joure weer van start

JOURE

Het breicafé van Museum Joure gaat op 1 november weer van start. Elke woensdagmorgen zijn van 10 tot 12 uur breisters welkom om met elkaar te praten, maar vooral om met elkaar te breien.

Het breicafé vindt plaats in het Koffie- en Theehuis van Museum Joure (Midstraat 99) en de toegang is gratis. Tijdens het breicafé kunnen de breisters elkaar inspireren met nieuwe maaksels, vaak van de mooiste breiwol. Patronen uitwisselen, elkaar tips geven, tijdens het breicafé is hier alle ruimte voor.

In Museum Joure staat de geschiedenis van de (Jouster) ambachten, industrie en ondernemers centraal. Hier ontdek je alles over het leven en werk van de klokkenmakers en zilversmeden, de kopergieterij van Keverling, de drukkers en uiteraard de koffiebranders en theeblenders van Douwe Egberts. Het breicafé waar het ambacht van het breien wordt beoefend past hier mooi bij.


Auteur

Redacteur