Hjir is ’t in Indonesische sferen

SINT NICOLAASGA

Restaurant Hjir is ‘t in Sint Nicolaasga heeft een nieuwe eigenaar. Vanaf 1 september staan John Visser en Nenny Lameijer aan het roer. Samen bieden ze gasten een ervaring in de Indonesische keuken. Daarnaast willen ze kaart aanvullen met Franse-Nederlandse gerechten.

Het is voor Nenny een bewuste keuze: ‘De één vindt het kruidige eten heerlijk, terwijl de ander er niet zo van houdt’, zegt ze. ‘Zo kunnen beide genieten van een avondje uit.’ Nenny Lameijer is geboren in Maleisië. De Oosterse keuken heeft haar nooit losgelaten. ‘Je kan er zoveel kanten mee op. Vegetarisch, kruidig, pittig, mild; het is een hele gevarieerde keuken.’

Nenny is de kok in het restaurant. Haar man John neemt de rol van gastheer op zich. Hij komt uit een horeca-familie. Het ontvangen van gasten is hem met de paplepel ingegoten. Ook in de keuken vindt hij zijn weg. ‘We koken met dezelfde hand.’

Het echtpaar woont in IJlst en heeft in het verleden een restaurant gehad in Sneek. Daarna hebben ze een tijd in loondienst gewerkt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. ‘Toen we hoorden dat dit restaurant overgenomen kon worden, hebben we ons direct ingeschreven. Vanaf het eerste moment dat wij een voet over de drempel bij Hjir is 't zetten, waren wij verkocht. Het was een gevoel van thuiskomen. Het is een prachtig pand. Je kan hier feesten, verjaardagen en andere partijen houden. Je hoeft geen nee te verkopen. We hebben er ontzettend veel zin in.’

Het restaurant is vanaf 1 september geopend van woensdag tot en met zondag. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website: www.hjirist.nl.


Auteur

Redacteur