Skûtsje Langweer start niet op Woudsend

Langweer

Het skûtsje van Langweer verschijnt maandag niet aan de start bij Woudsend. Schipper Jaap Zwaga heeft besloten om de wedstrijd te staken en accepteert de dertien wedstrijdpunten. 'Die hadden we anders ook gehad', zegt hij.

Reden van dit besluit is de voor Langweer zeer nadelige nieuwe zeilformule. Deze zorgt ervoor dat de deelname aan het huidige kampioenschap competitief onmogelijk is. Schipper en bemanning zijn dusdanig gedemotiveerd dat doorzeilen onder de huidige formule geen optie is. In de nieuwe formule kreeg Langweer als enig schip 12 vierkante meter minder tuigage toebedeeld terwijl 11 schepen er een aantal vierkante meters bij kreeg. Langweer heeft de nieuwe formule steeds aangevochten met steekhoudende argumenten maar vond geen gehoor bij de SKS. De SKS heeft een gesprek aangevraagd bij het bestuur van De Zwaan. Zij gaan binnenkort met elkaar om tafel. Zie ook: Skûtsje Langweer trekt zich terug uit competitie Lege stoel voor Joure

Auteur

Brenda van Olphen