Jaap Zwaga: 'Fijn dat zoveel mensen ons steunen'

Langweer

Het skûtsje van Langweer is op het water van Elahuizen twaalfde geworden. Het protest tegen Akkrum maakte dat ze een plekje stegen.

Akkrum draaide in het aanvaringsgebied van Langweer. 'En ik was er ook nog', zegt schipper Jaap Zwaga. Over het verloop van de wedstrijd is hij redelijk tevreden. 'We konden vandaag even bijblijven. Dat is al iets, want veel kans krijgen wij niet.' De strubbelingen met de nieuwe regels gaan hem en de bemanning niet in de koude kleren zitten. Hij vindt het taai. 'Er moet wel wat gebeuren om mee te kunnen in de wedstrijd. Het is wel heel fijn dat zoveel mensen ons steunen. Nee, van de SKS hebben we niets gehoord. Alleen doodse stilte. Het is erg frustrerend. Het is weer niet gelukt om iedereen binnen vijf minuten binnen te krijgen. Dat is de vorige vijf jaar nog nooit overschreden.' Lees ook: Schipper Zwaga: ‘Doel is geslaagd van de SKS’ https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/896023609474502656

Auteur

Brenda van Olphen