Jouster skûtsje gaat zonder aanpassing varen

Joure

Het skûtsje van Joure gaat het water van De Veenhoop ongewijzigd op. Schipper Dirk Jan Reijenga heeft in samenspraak met zijn bemanning en het bestuur besloten om het schip niet aan te passen.

Dit kan voor de Oeral Thús de laatste wedstrijd voor 2017 betekenen. Het bestuur van de SKS gaf Reijenga zaterdag 21 strafpunten voor het verbreken van de orginaliteitsregels. 'Het schip is wél origineel', zegt Reijenga zondagmiddag. 'En we willen alleen veilig het water op. Ja, het zou zomaar eens de laatste wedstrijd kunnen zijn.' De bemanning, het bestuur en de schipper hebben anderhalf uur gesproken over de beslissing. Mocht Joure uit de wedstrijd gezet worden, dan wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn, desnoods in de rechtelijke gang. Welke vorm het wordt, weet de schipper nog niet. 'Het kan nog alle kanten op.' Zie ook: SKS sanctioneert skûtsje Oeral Thús

Auteur

Brenda van Olphen