Langweer dertiende en 'de bietenbult op'

GROU

De Zwaan is zaterdag op de eerste wedstrijd van eht SKS Skûtsjesilen als dertiende over de streep gekomen. Het skûtsje van Langweer schipperde lang tussen de achtste en de tiende plaats, maar moest het uiteindelijk doen met de op één na laatste plek in het klassement.

Bij de 11e ronde ging schipper Jaap Zwaga als elfde om de boei, zakte bij de 16e ronde naar de twaalfde plek en passeerde de finish uiteindelijk als dertiende. 'We hebben de verkeerde keuze gemaakt met het fok', zegt schipper Jaap Zwaga. 'Deze was te licht om mee te komen. In het begin hielden we het wel bij, maar halverwege trok de wind aan en konden we de hoogte niet goed houden. Toen gingen we de bietenbult op. Daar hebben we het op verloren.' Toch is Zwaga niet ontevreden over zijn eerste wedstrijd. 'We hebben niet onaardig gezeild vandaag'.

Auteur

Brenda van Olphen