Fotoreportage | Lezersfoto's harddraverij en ringrijderij

JOURE

Op de redactie kwamen veel foto's binnen van lezers van de Jouster Courant. Zo stuurden Sytze Blaauw, Thewes Hoekstra, Frank Vink en Lenus van der Broek deze foto's in.

Tijdens de folkloristische Boerenbruiloft in Joure werd Weststellingwerf onder meer vertegenwoordigd door menner Piet van den Berg uit Oldelamer (foto Lenus van der Broek). Samen met andere menners van Friese paarden gaf hij woensdagmiddag een show in de Midstraat in het centrum van Joure. De menners waren in klederdracht en zaten op een authentieke Friese sulky. Piet van den Berg reed met zijn 20-jarige Rykele. Hij treedt dikwijls op bij andere evenementen. Daar tussendoor was er een harddraverij, waar de ruiters zonder zadel op het paard zaten, een Friese traditie van vroeger. Zij streden om de zilveren karwats. Hierna was er nog een ringrijderij. Alle deelnemers zijn lid van vereniging Friese Dravers. Op deze dag kwamen zo'n 2000 bezoekers af.

Auteur

Brenda van Olphen