Fotoreportage | Openingsdag Ballonfeesten 2017

JOURE

De 32e editie van de Friese Ballonfeesten is woensdag van start gegaan. Voorzitter Wiebe Jelsma en burgemeester Fred Veenstra openden het jaarlijkse feest op de Nutsbaan in Joure.

Wiebe Jelsma wil dit jaar een andere koers varen. Daarom is er voor een andere opzet gekozen. Zo is het veld in tweeën opgesplitst; één gedeelte voor de ballonnen, het andere deel voor foodtrucks en kramen. 'We maken er Ballonfeesten 2.0 van', zei de voorzitter. Het weer werkte goed mee op de eerste avond van de Ballonfeesten. Bijna alle ballonnen kozen het luchtruim. De motorrijder, de molen en de UFO konden rekenen op luid applaus. Die laatste kwam in botsing met een andere heteluchtballon. Deze onfortuinlijke botsing moest de 'gewone' ballon bekopen met een groot gat in het doek. Voor deze piloot was het daarom einde ballonfeesten 2017. Brenda van Olphen

Auteur

Brenda van Olphen