Vijftig jaar Con Spirito

JOURE

Con Spirito bestaat dit jaar vijftig jaar. Joure kon zaterdag niet om het jubileum heen met een kleine taptoe in de Midstraat. Het geplande grote optreden moest vanwege de slechte weersvoorspellingen worden verplaatst naar Sportfun.

De verwachte regen bleef ‘s middags uit en onder een helder blauwe lucht speelden de honderden muzikanten in de sporthal. Opgesteld met militaire precisie, was de hal tot op de centimeter gevuld. Op de publiekstribune was geen vrije plaats meer te vinden.

De Parade in de Midstraat werd gestart met geheel Con Spirito, inclusief de Band of Gold aan kop. Om de tien minuten vertrok er een korps naar de winkelstraat. Om drie uur startte, in een bomvolle sporthal, de taptoe. Showband Noordenveld, Showband ’75, Jong Advendo, Harpe Davids, Sternse Slotlanders en het Kamper Trompetterkorps zetten allemaal hun beste beentje voor. Na een finale werd de taptoe met ‘Abide with me’, het taptoesignaal en het Wilhelmus afgesloten. Con Spirito moest vervolgens snel haar spullen pakken: zij speelden ook nog voor Marijke Buwalda in De Stuit.

Auteur

admin