Voorronde kleine prijs van Fryslân opnieuw in Joure

JOURE

Op zaterdag 11 maart zal er in cafe 't Hert in Joure weer een voorronde plaatsvinden van de kleine prijs van Fryslan. De avond wordt georganiseerd door stichting 8501indie, Friesland Pop en Cafe T’Hert. Aan het eind van de avond zal tijdens het juryberaad, net zoals vorig jaar, weer een band optreden waar een of meerdere Jousters in zitten. Deze keer is dat Bruckenbauer.

De eerste band begint om 21.00 uur met spelen. De volgorde van de bands zal op de avond zelf door loting worden bepaald. Zorg er dus voor dat je er op tijd bent om je favoriete band niet te missen. Marrow Marrow is een collectief, ontstaan uit oude liefdes. Liefdes voor muziek, expirimenten en wegen die nog niemand kende maar toch wilde verkennen. Deze verkenning heeft ertoe geleid dat Folkert Stuiver (zang/gitaar), Rinze de Leeuw (leadgitaar) en Joan de Jong (trompet/backings) elkaar op een verlaten parkeerplaats hebben gevonden en zijn gaan spelen. Waar de weg naartoe gaat weet nog niemand... Flashbang Een jonge energieke rockband uit Weststellingwerf gevormd in oktober 2014. We spelen inmiddels eigen nummers, maar we hebben ook nog een vrij breed repertoire aan covers. Het belangrijkste aan nummers vinden wij power en energie. Onze stijl is hardrock/punkrock met hier en daar een scheutje funk, blues of metal. Wanneer wij live spelen geven wij altijd alles, we vinden het belangrijk om energie en enthousiasme uit te stralen. The Sunny Road Show 'Vanuit de liefde voor het betere luisterliedje ontstond in 2015 The Sunny Road Show. Bestaande uit Sjoukje de Boer (zang), Pier Koopmans (gitaar en zang), Henk Wetting (bas) Franke Wiersma (gitaar) en Hidzer van der Heide (drums). Sjoukje, idolaat van het liedjeswerk van Emiliana Torrini, vernoemde de band naar een gelijknamig nummer van de singer-songwriter. The Sunny Road Show bestrijkt een gevarieerd terrein van folk, alternative en pop. Af en toe is er geflirt vanuit folk met gospel. In de regel betreft het rustige, stemmige liedjes met hier en daar een rauw randje.'' Katie Koss Katie Koss is een vrolijke, 21-jarige singer-songwriter. Haar warme en buitengewone stem is een van haar kenmerken die niet onopgemerkt is gebleven. Na deze solo-carrière speelt ze nu samen met band bestaande uit Haitze de Vries (gitaar), Danny van Galen (toetsen), Jelle Brouwer (basgitaar), en Jeroen Brattinga (drums). In 2016, na maanden op zoek te zijn geweest naar precies die ene sound, werden tientallen uren gespendeerd in de studio. Er klikte meteen iets, namelijk een elektronische bassdrum. Sindsdien borrelt constant muzikale inspiratie op voor de gevonden muze: Pop met een elektronisch randje. Catchy gitaarriffjes, toffe synths en warme keysounds ondersteund door strakke beats zorgen voor de herkenbare Katie Koss sound. 2017, de band begint de ambitieuze kriebel te voelen en er worden grootse plannen gemaakt. Een videoclip voor hun single “You Got Me” in samenwerking met Friesland Pop zal dan ook snel volgen. Na een nieuwe gitarist geadopteerd te hebben uit het artiestenasiel, vloeien in razend tempo ideeën op papier. De volgende singles zijn dan ook alweer volop in de maak! DeVault Krachtig, ingetogen, sfeervol en symfonisch; De uit Leeuwarden afkomstige vijf mans formatie DeVault is ontstaan vanuit verschillende invloeden, maar met een gezamenlijke intentie: het maken van pakkende pop/rock songs met aandacht voor instrumentale stukken muziek. De band DeVault is eind 2014 opgericht toen broers Bart (zang) en Jelmer Holwerda (drums) besloten dat ze samen muziek wilden maken. Gedreven door hun voorliefde voor symfonische en progressieve rock begonnen ze te zoeken naar muzikanten om dit vorm te kunnen geven. Gezamenlijke vriend Dolon Knol was enthousiast om de rol van basgitarist in te vullen en al snel werd met toetsenist Maurits IJpma en gitarist Jeremy Kemper de line-up compleet gemaakt. Sindsdien is er hard gewerkt aan een repertoire van melodieuze songs en sfeervolle instrumentatie met een moderne symfonische pop/rock sound. Met gedreven riffs, zwevende melodieën en het hart op de tong is DeVault nu van plan zoveel mogelijk mensen te raken met hun muziek... Tijdens het juryberraad zal de Jouster band Brückenbauer spelen. Brückenbauer is een band met een eigenzinnige sound die voornamelijk bepaald wordt door zanger Bert Steeman, die zo nu en dan vrouwelijke hoogtes bereikt met zijn stem. Brückenbauer bestaat uit Bert Steeman (leadzang), Marty de Vries (gitaar, zang), Wouter Zijlstra (basgitaar, zang) en Martin Halma (drums, zang). Bruckenbauer heeft onlangs net een aantal nieuwe nummers opgenomen die deze avond voor het eerst voor een livepubliek ten gehore zullen worden gebracht.

Auteur

Brenda van Olphen