Agenda | Themaweekend 'Van toen naar de toekomst'

JOURE

Tijdens het themaweekend Van toen naar de toekomst op 4 en 5 maart laat Museum Joure zien hoe de wereld is veranderd en wat ons in de toekomst nog staat te wachten. Beide dagen is het museum open van 11 tot 17 uur.

Futuristische kookshow en ouderwetse gerechten Op zondag 5 maart geeft culinair theatermaker Iwan Dam korte futuristische kookshows waarin hij vertelt over nieuwe uitvindingen in de food-branche, de wetenschap van het koken en gaat hij natuurlijk zelf aan de slag! Cola roken, het perfecte ei, sperificatie, Iwan draait zijn hand er niet voor om. Liever klassiek eten? Tijdens het hele weekend kun je ook proeven van ouderwetse gerechten als sûpenbrij. En kun je je hart ophalen bij dé vernieuwer in de keuken, Tupperware Over ondergoed van alle tijden Een string of een directoire, ondergoed zegt heel veel over de tijd waarin het gedragen werd. Wietse van Houten vertelt op zaterdag om 14.30 en zondag om 13.30 over de geschiedenis van het ondergoed. Lezing Woontrends door de eeuwen heen en style je eigen interieur Zijn de interieurtrends van nu echt vernieuwend? Of is het meer nieuwe wijn in oude zakken? Tijdens de lezing Woontrends door de eeuwen heen op zondag vertelt interieurhistoricus Ineke den Hollander over de Nederlandse interieurhistorie. Het verhaal begint in de vijftiende eeuw en gaat in vogelvlucht door de eeuwen heen. Zin om zelf aan de slag te gaan? Op zaterdag en zondag denken stylistes Andrea de Haan en Marga Funk graag mee hoe in eigen huis een persoonlijk interieur te creëren. En nog veel meer voor oud en jong Er gebeurt natuurlijk nog veel meer. Gezellige muziek en natuurlijk een gezellig programma voor kinderen: ouderwetse snoepjes proeven, robotcake’jes maken, smaken bedenken voor de theemachine van de toekomst, een bluebotrace, ouderwetse klokken bekijken en een eigen design klok maken (of tijdmachine natuurlijk).

Auteur

Brenda van Olphen