Agenda | Nieuwjaarsduiken

DFM

In de gemeente De Fryske Marren worden vier officiële nieuwjaarsduiken georganiseerd. Naast de twee bekende duiken in Joure en Lemmer, haken ook Oudehaske en Terherne in bij de traditie.

Lemmer De Beachclub Lemmer organiseert samen met Reddingsbrigade Lemmer en de bekende rookworsten fabrikant op 1 januari 2017 alweer de vijfde Nieuwjaarsduik op het strand van Lemmer. Om 10.00 uur gaan bij Beachclub de deuren open. Inschrijving start om 12.00 uur. Kosten: € 5,00 per persoon. Omkleden en een warme douche nemen achteraf kan ook bij zwembad Ny Sudersé. Rond 13.00 uur is de run naar het water. Daarna staat er warme erwtensoep en chocolademelk klaar voor alle dappere duikers. Terherne Sportvereniging Voorwaarts houdt voor het eerst een nieuwjaarsduik in Terherne in het Sneekermeer. De duik zal plaatsvinden om 13.00u op het strand bij de pier. De eerste honderd aangemelde deelnemers krijgen een originele oranje muts en een kom snert om weer warm te worden. Opgave kan via info@voorwaartsterherne.nl, de kosten bedragen een euro per persoon. Inschrijven kan ook op 1 januari vanaf 12 uur op het strand bij de pier. Joure Buurtvereniging Skipsleat organiseert dit jaar voor de 27ste keer de nieuwjaarsduik. Op 1 januari 2017 om 14.00 uur wordt er bij het Jouster strandje (nabij de Koarte Ekers) een nieuwjaarsduik voor het goede doel, KiKa, gehouden. Van ieder sponsorbedrag wat bij SGHA binnenkomt gaat een substantieel bedrag naar Kika. Oudehaske Op 01 januari 2017 wordt in het Nannewiid in Oudehaske een officiële nieuwjaarsduik gehouden. Om 15.00 uur gaan er in het Nannewiid, vanaf het strandje, tientallen mensen het water in. Als beloning krijgt iedereen een echte oranje muts en na de duik een kop warme snert. De inschrijving is gratis.

Auteur

Brenda van Olphen