Agenda | Kerst bij Kameleondorp

TERHERNE

Het Kameleondorp heeft zich gehuld in een kerstsfeer vol verhalen. Kom naar Terherne en speel met het gezin zelf de hoofdrol in een Kameleonverhaal wat tot een goed einde gebracht moet worden. 

De dorpelingen hebben namelijk één en ander in kerstsferen gebracht. De jonge bezoekers maken in smederij Klinkhamer kennis met de ‘histotolk’, deze verteld over de geschiedenis van Terherne en het âld Far. Oud maar toch nieuw Terug naar de tijd dat er kofschepen gebouwd werden en Ko-melkers woonden. In de kerstvakantie staat er een heuse ko-melkers praam en is er voor de volwassenen een tentoonstelling over de historie van Terherne. Spannend nieuws, deze kerst is de aftrap van een app die in de zomer van 2017 wordt gelanceerd. In deze app zullen Hielke en Sietse de historie van Terherne zichtbaar maken. Opening met Henk Kroes Op dinsdag 27 december, 14.00 uur, zal Henk Kroes, oud voorzitter van de Elfsteden vereniging en zoon van een ko-melker de tentoonstelling openen. Oud Hollandse spelen nét even anders Op het overdekte speelerf van Paal43 brandt de kachel en kan heerlijk vertoeft worden; hapje, drankje, spelen van oud Hollandse spelletje en een pizzaatje bakken. En dan niet de standaard oud- Hollandse spelletjes. Denk aan een reuze-sjoelbak, giga Jenga, ei-hijzen, spijkerslaan, indoor zandbak, leeshoekje, speelhoek en meer, oftewel vermaak voor jong en oud. Een bezoek aan het Kameleondorp is rond kerst en oud & nieuw de moeite waard. De gehele kerstvakantie van 12-17 uur. (Niet open 24,25 en 31 december)

Auteur

Brenda van Olphen