Fotoreportage | Fakkeloptocht Midstraat

JOURE

Honderden mensen kwamen vrijdagavond kijken naar de fakkeloptocht in de Midstraat in Joure. Daarmee is een week vol winterse activiteiten begonnen. Fotografe Grietje van der Reijnst-Brak maakte deze fotoreportage.

De lange stoet trok van De Merk naar het DE-Plein waar de brandende fakkels uiteindelijk gedoofd werden en iedereen warme chocolademelk kon krijgen. De kerstman reed voorop in de optocht in zijn door rendieren getrokken slee. Winterfair De Winterfair duurt tot en met 24 december. Het weekend voor de kerst staat in het teken van licht. Vrijdagavond 23 december zijn er spectaculaire vuurshows in de Midstraat. Op verschillende plekken kun je vuurkunstenaars aan het werk zien. De zaterdag voor Kerst zetten de kerken in de Midstraat hun deuren open, steek een lichtje op en luister naar Kerstmuziek. Verschillende koren zullen de mooiste Kerstliederen zingen. Bezoek ook de grootste adventskalender van Nederland bij de Doopsgezinde kerk. Natuurlijk staat Joure na de kerst op 27, 28 en 29 december weer op zijn kop tijdens de Boxing Days. Kortingen tot wel zeventig en vele leuke aanbiedingen.

Auteur

Brenda van Olphen