Agenda | Kleurrijk en veelzijdig werk van Jouster Peter van Helmont in bibliotheek Lemmer

Lemmer

Vanaf zaterdag 26 november is in de bibliotheek in Lemmer een expositie van het werk van Peter van Helmont.

Van Helmont (1955), werkzaam in het onderwijs, is gefascineerd door taal en beelden. Hij schildert van kinds af aan. Is autodidact, maar heeft jaren gewerkt op de schilderwerkplaats van Hans Noordermeer in Joure. Eerst figuratief, later vooral abstract. Olieverf en acryl, vaak in forse formaten. De laatste jaren weer terug naar de bron. Kleiner werk, meestal figuratief met papieren ondergrond. Hij is altijd op zoek naar het evenwicht tussen harmonie en contrast, tussen veel en weinig, warm en koud, wit en kleur, detail en grote vorm en daardoor in toenemende mate geïnspireerd door de veelzijdigheid van de aquareltechniek, zonder in de valkuil te belanden van brave poëziealbum plaatjes. Maakt met regelmaat uitstapjes naar werken met pastel en legt zich niet vast op één thema. Hij schildert daarom stadsgezichten, portretten, mensen, dieren en landschappen en valt soms ook weer met plezier terug op zijn oude liefde: abstractie. De schilderijen van Peter van Helmont zijn te zien tot 19 januari 2017.

Auteur

Brenda van Olphen