Stichting 8501Indie kanshebber publieksprijs Friese Popawards

JOURE

De Stichting 8501indie uit Joure is genomineerd voor de publieksprijs van de Friese Popawards. Een opvallende nominatie want de stichting bestaat pas een jaar.

Joop Visser was dan ook zeer verbaasd tot hij het goede nieuws te horen kreeg. ,,Het is een waardering vanuit de popwereld zelf’’, zegt hij. ,,We zijn nog maar zo kort bezig en dan al hiervoor genomineerd. Ja, dat is echt heel mooi.’’ De Popawards worden jaarlijks uitgereikt aan bands of instellingen die een bijdrage hebben geleverd aan de popcultuur in Friesland. Op vrijdag 9 december wordt in de Neushoorn Leeuwarden de prijswinnaar bekend gemaakt. 8501Indie zet zich in voor de popcultuur in Joure en omstreken. Zo heeft de stichting een aantal zondagmiddag concerten georganiseerd en is een voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân in Joure gehouden. De stichting draait op bijna alleen maar giften en ontvangt geen subsidies van de gemeente. ,,De Indie in onze naam staat dan ook voor independent’’, gaat Visser verder. ,,Vroeger kende Joure veel popbandjes. Daar stonden we ook om bekend in de provincie. De laatste jaren is dat allemaal minder geworden. Door evenementen te organiseren willen we mensen weer enthousiast krijgen en een popklimaat creëren. De nominatie zien wij dan ook als een heel groot compliment.’’ Stemmen kan tot 5 december 12.00 uur via de site van Friesland Pop.

Auteur

Brenda van Olphen