Literaire DIS in Restaurant de Oorsprong Sint Nicolaasga

Sint Nicolaasga

November staat in het teken van de Literaire DIS. De Friese Bibliotheken organiseren dan tien literaire en culinaire avonden, die op tien plekken door de hele provincie plaatsvinden.

Op het programma lezingen en performances van onder meer Martijn Aslander, Saman Amini, Eric Smit, Stephanie van der Wiel en Joost Oomen. Via literairedis.nl is het alvast mogelijk om te reserveren. Literaire DIS in De Oorsprong Zin in een avondje uit met lekker eten en goede verhalen? Restaurant De Oorsprong organiseert samen met de Bibliotheek op zaterdag 19 november de Literaire Dis. Tijdens de Literaire DIS kun je er terecht voor een heerlijk driegangen diner met een inspirerend programma. Programma De Literaire DIS zoomt in op het thema ‘de nieuwe nieuwsgierigheid’. Op het programma vind je Joost Oomen, Daniel Vis en Stephanie van der Wiel. De twee dichters en modern danseres hebben we gevraagd om een performance te maken over het thema, 'de nieuwe nieuwsgierigheid'. Wat het wordt is afwachten, maar uitgaande van de podiumervaring van deze drie, moét dat wel mooi worden. De avond wordt ingeleid door Kuo Weh Ho. De rapper zit volop in de hiphop: een enorme subcultuur in Nederland. Als artiest treedt hij veel op, en trekt hij de kar bij onder andere het Leeuwarder Collectief. Als professional is Kuo Weh welzijnswerker: hij werkt met jongeren en met alleenstaande minderjarige vluchtelingen. We vroegen Kuo Weh om ons uit te leggen wat hij om zich heen ziet gebeuren. Kuo Weh vertelt op muzikale wijze verhalen uit zijn werk, zijn passie en zijn cultuur. Reserveren Reserveren voor de Literaire DIS is mogelijk via de website: www.deliterairedis.nl of rechtstreeks bij het restaurant De Oorsprong.

Auteur

Brenda van Olphen