Agenda | Lezing over gevangenisdorp Veenhuizen

Joure

Bij Iepen Doar wordt woensdag 9 november om 14.00 uur een lezing gehouden over Veenhuizen, gesticht uit weldadigheid.

Jan de Maar heeft tientallen jaren ‘in Veenhuizen gezeten’. Gelukkig niet als gevangene. Hij werkte er onder andere in het onderwijs aan de gevangenen. Met veel plezier vertelt hij aan de hand van een beeldpresentatie over die bijzondere wereld, die nu op het punt staat om opgenomen te worden in de Wereld-erfgoedlijst van Unesco. De lezing vindt plaats bij Miks welzijn, Brugstraat 1 in Joure. De entree bedraagt vijf euro, inclusief een consumptie. Meer informatie: www.miks-welzijn.nl of 0513-414593, Rosalie de Konink. De Iepen Doar lezingen worden vanaf oktober tot april op diverse woensdagmiddagen door Miks welzijn georganiseerd, in samenwerking met enkele enthousiaste vrijwilligers. Iepen Doar biedt een afwisselend, informatief en gezellig programma van lezingen over cultuur, natuur en historie en is bedoeld voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Auteur

Brenda van Olphen