Piet Zijlstra 10 jaar mobiele fietsenmaker

Echtenerbrug

Het voelde destijds een beetje als de stoute schoenen aantrekken. Fietsenmonteur Piet Zijlstra stapte op 30 oktober 2006 in een nieuw avontuur door aan de slag te gaan als mobiele fietsenmaker.

Dat is inmiddels tien jaar geleden en dus tijd voor een feestje. Voor veel mensen is hij inmiddels een bekend gezicht. Met zijn modern uitgeruste bus toert hij door heel Friesland en omstreken om bij mensen thuis fietsen in alle soorten en maten te repareren of een onderhoudsbeurt te geven. Maar ook rollators, rolstoelen, skelters, en dergelijke horen tot het arsenaal. Piet: ,,En ik zie ontzettend veel elektrische fietsen voorbij komen. Dat is echt een trend van de afgelopen jaren.” Absoluut hoogtepunt in de afgelopen tien jaar is en blijft het moment waarop Zijlstra definitief voor zichzelf begon onder de naam Piet Zijlstra 2wielerservice. ,,Het is een heel leuk proces geweest om de touwtjes zelf in handen te nemen: een logo ontwerpen, een website maken, een eigen manier van werken creëren. Bovendien merkte ik dat ik veel beter en persoonlijker contact met mijn klanten kreeg”, aldus Zijlstra. ,,Ik vind nog altijd dat het concept van de mobiele fietsenmaker ontzettend goed is. Mensen geven mij een belletje en ik kom vervolgens naar ze toe om de fiets, rollator of rolstoel te repareren of te onderhouden. Dat scheelt de mensen veel tijd en ongemak. Ik beleef er veel plezier aan. Ik kom overal, ik heb altijd een andere werkomgeving en ik lever netjes werk af. Op naar de volgende tien jaar... nou 9 want dan ga ik met pensioen”, grapt Zijlstra.

Auteur

Brenda van Olphen