Agenda | Mei Mosken de Boer op

Beetsterzwaag

De eigenzinnige Jouster band Mosken en troubadour Adri de Boer treden zondagmiddag 2 oktober op in De Buorskip in Beetsterzwaag. Het concert begint om 15.00 uur.

De eigenzinnige, niet in één genre te vangen band Mosken uit Joure en de Friestalige troubadour Adri de Boer hebben elkaar gevonden in het liedjesprogramma 'Mei Mosken de Boer op'. Bert Steeman en Sjoerd van Kammen behoren binnen Mosken tot de vaste muzikanten, voor het overige wil de bezetting nog wel eens wisselen. De songs zijn niet gemakkelijk in een hoekje te plaatsen. Meest opvallend is het eigenzinnige stemgebruik van zanger Bert die de songs net dat extra meegeeft, zodat ze lang blijven hangen. Sfeer en beleving zijn belangrijk. https://youtu.be/iDP9FKX3FVc Gitaar, ukelele of piano zorgen voor een verscheidenheid aan stemmingen waar Mosken het publiek in meeneemt. In september verschijnt hun eerste singel ‘De Keningin fan Tjalleberd'. Adri de Boer uit Lippenhuizen presenteerde afgelopen jaar zijn nieuwe album ‘TIID’ in een bomvolle Buorskip. Van dit album zijn een aantal song met regelmaat bij Omrop Fryslân te beluisteren. De afgelopen tijd is Adri regelmatig met Hylke Speerstra op pad, componeerde hij op tekst van Sijanda Jelsma het nieuwe dorpslied voor Beetsterzwaag, dat 18 september is gepresenteerd tijdens de Open Monumentendag. Adri zingt tijdens het concert afwisselend eigen repertoire aangevuld met vertolkingen van nummers van James Taylor, Ralph Mc Tell en Frans Halsema. https://youtu.be/RJITa5Cz28w

Auteur

Brenda van Olphen