Vijftigplus-vrouwen samen Sterker

DFM

Dit najaar starten de bibliotheek en Miks welzijn met een nieuwe STERKER groep voor 50-plus vrouwen. STERKER is bedoeld voor 50-plus vrouwen uit gemeente De Fryske Marren die zich op meerdere gebieden willen versterken.

Samen met leeftijdsgenoten. In een ongedwongen sfeer. Deelname aan STERKER is gratis. Er wordt alleen een kleine koffiebijdrage gevraagd. Bij voldoende aanmeldingen zal de nieuwe STERKER groep in oktober van start gaan. De groep komt wekelijks bijeen, op acht ochtenden van 9 tot 12 uur. In overleg wordt vastgesteld, rekening houdend met de mogelijkheden en woonplaats van de aangemelde vrouwen, op welke dag en in welk dorp de groep bij elkaar komt. Twee vrijwilligers, die zelf ervaring hebben als STERKER deelnemer, nemen de begeleiding van deze STERKER groep op zich. Medewerkers van de bibliotheek en Miks bieden hierbij ondersteuning. Workshops Bij STERKER staan vijf thema’s centraal: taal, sociaal, rekenen, digitaal en gezondheid. Uit deze thema’s worden workshops gekozen, die men gezamenlijk volgt. Mogelijke workshops zijn: ontdek je sterke punten; grenzen & wensen; veilig en weerbaar, in en om huis; Smartphone, zó handig!; gedichten & verhalen; belastingaangifte, makkelijk én leuk!; opruimen, in je woon- en bovenkamer. Elke workshop wordt door een deskundige workshopleider gegeven, met ruimte voor eigen inbreng. Nieuwe levensfase Vrouwen van 50 jaar of ouder staan bewust in het leven. Er dient zich een nieuwe levensfase aan met wat meer tijd voor jezelf. Tijd om iets nieuws te leren. Iets te ondernemen. Nieuwe vrouwen te leren kennen. Tijd voor, soms al lang gewenste, zelfontplooiing. Kortom, tijd voor STERKER. Aanmelden Voor vragen of aanmelding kun je bellen met Miks welzijn, 0513-414593 en vragen naar Rosalie de Konink. Of per mail, via rdekonink@miks-welzijn.nl . Ook kun je eerst een kijkje nemen op www.bibliothekenmarenfean.nl of www.miks-welzijn.nl

Auteur

Brenda van Olphen