Midstraat feestelijk versierd voor viering 550 jaar Jouster Merke

Joure

Dit jaar bestaat de Jouster Merke 550 jaar. De organisatie nodigt daarom iedereen uit voor de feestelijke jubileum brunch om dit te vieren. Schuif op zaterdag 24 september ook aan.

In de Midstraat komen lange tafels te staan waar je kunt aanschuiven met de Jouster Merke brunchbox vol met heerlijke broodjes en lekkere streekproducten. Kaartjes voor de brunch koop je voor 5,50 euro bij de VVV in Joure. Muziek en vertier tijdens de brunch Tijdens het nuttigen van de brunch zullen straatmuzikanten het geheel muzikaal omlijsten. Tijdens de viering van 550 jaar Jouster Merke ook even terug in de tijd met een nostalgische kermis. Een kermis met de karakteristieke luchtschommels, een oud reuzenrad, de “steile wand” een authentiek poffertjes paviljoen en vele andere attracties. De Jouster Merke 2016 vindt plaats van 22 september tot en met 26 september. Jouster Merke In het jaar 1466 kreeg Joure het recht op het houden van een weekmarkt, dit werd later de ‘Jouster Merke’. Dit jaar viert de Jouster Merke haar 550ste jubileum. Een mijlpaal want het is daarmee niet alleen de langstlopende jaarmarkt van Friesland maar van de hele wereld. Facebook Like de Facebook pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. www.facebook.com/JousterMerke

Auteur

Brenda van Olphen