Uurtje jazz erbij op Radio Spannenburg

JOURE

Het aantal jazzprogramma’s op de nationale, regionale en lokale radiozenders neemt de laatste jaren langzaam maar zeker af vanwege de bezuinigingen. Lokale zender Radio Spannenburg van buigt deze trend om. Per 11 september wordt het radioprogramma Jazztime met een uur uitgebreid.

Elke tweede zondag van de maand kunnen jazzliefhebbers al een uurtje naar jazz luisteren, maar vanaf 11 september komt daar nog een uurtje bij. Dan staat er van 12.00 tot 14.00 uur jazzmuziek op het programma.

Doordat de uitzending die week ook twee keer wordt herhaald, op dinsdagavond om 18.00 uur en vrijdagavond om 24.00 uur, hebben de luisteraars drie keer de gelegenheid om het programma te beluisteren.

Het programma wordt samengesteld en gepresenteerd door Otto Vleeshouwer uit Vegelinsoord. Daarvoor put hij uit zijn eigen verzameling muziek. Die bestaat vooral uit de jazz die zijn oorsprong vindt in de bebop, hardbop, West Coast- en mainstream jazz uit de vijftig- en zestiger jaren,met uitstapjes naar latere jaren.


Auteur

Redacteur