Agenda | 66ste Allegorische Optocht Sint Nyk

Sint Nicolaasga

Op de eerste donderdag van september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Allegorische Optocht plaats.

Op 1 september 2016 zal het evenement alweer voor ste keer van start gaan in het centrum van Sint Nicolaasga. De rijdende pronkstukken zijn door de verschillende buurten en scholen zelf gebouwd. Dit jaar zullen er 13 grote wagens en 8 kleine wagens meedingen om de prijzen. De Optocht wordt tweemaal verreden, langs een afgesloten circuit. De eerste keer om 10:00 uur ‘s ochtends, de tweede keer ’s avonds om 20:30 uur. Dan speelt ook de verlichting een belangrijke rol. De optocht zal worden begeleid door een aantal muziekkorpsen. Na de Optocht vindt er rond 22.00 uur een grote Taptoe plaats in de Doniahal.

Auteur

Brenda van Olphen