Wilma steekt alle ringen

Blokzijl

Sybren Reijenga met steekster Wilma Reijenga uit Joure heeft zaterdag met de maximale score van 40 de achttiende editie van het ringrijden in Blokzijl gewonnen.

Wilma bleef voor het talrijke publiek het meest koel bij het steken van de ringen. Op de kade bij de havenmond streden vijftien combinaties om de hoogste eer. Tweede werden Wilco en Hillie Zijlstra met 39 punten en de combinatie Jaap van Gunst uit Oldemarkt werd derde met een score van 36. Een barrage was nodig om de vierde plek aan te wijzen. Die ging uiteindelijk naar Hendrikus ter Schure uit Ouwsterhaule met steekster Annemari (foto). Vijfde werd Johannes Landsheer uit Warten. De prijs voor het schoonste geheel ging naar Jaap van Gunst en de combinatie Woudstra uit Sint Nicolaasga. De wedstrijd in Blokzijl geldt mee voor de competitie van de Friese Aanspanning.

Auteur

redactie