Jouster skûtsje pakt zevende plek op SKS 2016

Sneek

Het Jouster skûtsje Oeral Thús behaalde vandaag de tweede plek en eindigde als zevende in het eindklassement.

,,Deze wedstrijd ging helemaal naar tevredenheid'', zegt schipper Dirk Jan Reijenga. ,,We hadden een mooie start. Gingen als een de eersten om de bovenste boei en hielden de hele race de kampioen Sneek achter ons. We hebben dit seizoen met een goed gevoel afgesloten.'' De tweede week van het SKS Skûtsjesilen ging de Jousters beter af. Waar ze in de eerste week steeds onderin eindigden en zelfs een aanvaring hadden met forse schade, kwamen ze in de tweede week knap terug. ,,Je kunt je in deze wedstrijden geen fouten permitteren. Het niveau is heel hoog. Eén foutje en het kost je punten. Natuurlijk levert die strijd voor het publiek wel mooie wedstrijden op.'' Peilster Laura deed dit jaar voor het eerst mee. Haar vuurdoop was pittig. ,,Ze heeft meer onder water gezeten dat erboven. Ze heeft het heel leuk gevonden, maar wel zwaar.'' Vanavond is het slotfeest op het Starteiland in Sneek. Morgen wordt het skûtsje opgeruimd. https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/764092638718939136

Auteur

Brenda van Olphen