Honderd deelnemers fiets- en wandeltocht Dolle Brêge Dagen

Echtenerbrug

Het was donderdag 4 augustus tijdens de Dolle Brêge Dagen tijd voor de fietsers en wandelaars. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om je te laten leiden over wegen en paden waar je nog nooit eerder bent geweest.

Een honderd mensen fietsten of wandelden langs de mooie route die de vrijwilligers van de ondernemersvereniging hadden uitgezet. De fietsers legden een tocht van 22 kilometer af terwijl de wandelaars een tocht liepen die ze niet snel zullen vergeten. De route bracht ze via landerijen in gebieden die normaal niet bereikbaar zijn of privéterrein is. Een ieder die deze avond heeft gemist of hem nog een keertje zou willen overdoen heeft woensdag 24 augustus nog een kans. Dan herhaalt de organisatie nog één maal deze fiets en wandeltocht. Afgelopen dinsdag hebben veel kinderen en volwassenen kunnen ondervinden hoe het is om in een grote transparante bal over het water te lopen. Donderdag 11 augustus kan men de strijd aangaan in de Kano. Dit blijkt al jaren een geliefde activiteit bij jong en oud. Een week later maakt Echtenerbrug/Delfstrahuizen zich op voor Het I.F.K.S. skutsjesilen. Woensdag 17 augustus meren de skûtsjes aan langs de kade’s van het tweelingdorp. Deze dag staat ook in het teken van de skutsjemarkt. De kinderen kunnen gebruikmaken van de jumpingtrampoline en de muziek wordt verzorgt door DJ Nicky Lorenzo en het duo Femke en Hester. ‘s Avonds is er op het Hellingpad groot feest en gaat de voetjes van de vloer met Zanger Jeen. Donderdag 18 augustus is het de beurt aan het I.F.K.S. zeilen op het Tjeukemeer met ‘s avonds weer een live optreden. Dit keer met The Bounty Hunters ft. Johannes Rypma. Na zijn uitstapje als finalist bij The Voice is Johannes Rypma weer ‘back to basic’. Johannes heeft besloten om datgene te gaan doen wat hij altijd het liefste heeft gedaan: spelen in een band.

Auteur

Brenda van Olphen