Buitenlandse belangstelling voor 550 jaar Jouster Merke jubileum

Joure

Ter ere van het 550 jarige jubileum van de Jouster Merke wordt zaterdag 24 september een brunch gehouden met plek voor maximaal 1500 personen.

Iedereen kan aanschuiven bij de lange tafels in de Midstraat voor een uitgebreide brunch met broodjes en streekproducten. Er is zelfs belangstelling uit Nieuw-Zeeland van Jousters-om-utens. Het belooft een prachtige dag te worden met muziek, straattheater en veel gezelligheid in de Midstraat. Jubileum groots gevierd In de Midstraat wordt op zaterdag 24 september aan lange tafels een uitgebreide brunch georganiseerd voor iedereen die iets met Joure heeft. En er wordt een nostalgische kermis gehouden, met de karakteristieke luchtschommels, een oud reuzenrad, de 'steile wand' een authentiek poffertjes paviljoen en vele andere attracties. De Jouster Merke 2016 vindt plaats van 22 september tot en met 26 september. Jouster Merke In het jaar 1466 kreeg Joure het recht op het houden van een weekmarkt, dit werd later de ‘Jouster Merke’. Dit jaar viert de Jouster Merke haar 550ste jubilieum. Een mijlpaal want het is daarmee niet alleen de langstlopende jaarmarkt van Friesland maar van de hele wereld. Aan de brunchtafel is plaats voor maximaal 1500 personen. De kaarten voor de brunch zijn te koop bij de VVV in Joure.

Auteur

Brenda van Olphen