Vierde plek voor Langweer op Woudsend

Woudsend

Het skûtsje van Langweer is vierde geworden op het water van Woudsend. Het schip van Johannes Meeter had last van de harde wind. ,,Als het iets rustiger was geweest, dan waren we hoger geëindigd'', zegt de schipper.

,,We hadden een goede start. We kwamen er heel mooi uit en gingen volgens mij als derde om de boei. Daarna ging het flink hard waaien. Sneek heeft ons daar gepakt. Akkrum zat ons op de hielen, maar we hebben stand kunnen houden.'' https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/762639308624977920 Morgen hebben de skûtsjes een rustdag. Zij varen dan aan het begin van de avond binnen. De weersvoorspelling is nog onzeker. ,,Ik heb met Piet Paulusma gesproken. Hij dacht dat het donderdag hard ging waaien. We gaan zien wat het ons gaat brengen.''

Auteur

Brenda van Olphen