Joure twaalfde op Woudsend

Woudsend

,,Vorig jaar viel alles op zijn plek en nu valt alles er net naast.'' Het seizoen van 2016 is niet het beste skûtsje seizoen van Oeral Thús. Vandaag eindigden ze op Woudsend op de twaalfde plaats.

https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/762619857716338688 ,,Vandaag hadden we opnieuw een harde wind'', zegt schipper Dirk Jan Reijenga. ,,Het wilde gewoon niet. De start ging niet heel slecht, maar we kregen het niet goed aan de loop.'' De bemanningsleden hadden in tegenstelling tot de bemanning van andere skûtsjes gisteren geen rustdag. Zij moesten het schip repareren na de aanvaring van zaterdag op Stavoren. ,,De botsing met Akkrum was een samenloop van omstandigheden. Ik ben blij dat er niemand gewond is geraakt.'' Van het gat aan de voorkant is niets meer te zien. Alles is gerepareerd. ,,We moesten wel. Anders konden we vandaag niet varen.'' Reijenga en de bemanning hebben morgen wel een echte rustdag. Hij kijkt uit naar het feest in Lemmer. Hier varen ze in groepjes van drie door het centrum. Reijenga geeft de moed niet op voor de laatste drie wedstrijden: ,,Ik wil graag eindigen in het linker rijtje.''

Auteur

Brenda van Olphen