Complete line-up Glemmer Beach 2016 bekend

Lemmer

Van 25 tot en met 27 augustus vindt de zevende editie van Glemmer Beach festival plaats. Met dit jaar onder andere optredens van Kensington, Marco Borsato, Miss Montreal, De Kast en Di-Rect.

Het festival trapt op donderdag 25 augustus af met optredens van Kensington, de band The Cool Quest, Deun van Seun ft Kees van Hondt en singer -songwriter Ed Struijlaart. Kensington won dit jaar drie 3FM Awards en staat drie keer in een uitverkocht Ziggo Dome. The Cool Quest werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en was vier keer te gast bij De Wereld Draait Door. Op de andere podia ’s draaien DJ Bert, Martin Boschma, Rave van Fortuin, Jimmy James en Praia del Sol. Als afsluiter van de donderdagavond geeft de pop- en coverband Saints ’n Sinners een spetterend optreden. Programma vrijdag 26 augustus Op vrijdag 26 augustus kunnen bezoekers genieten van de Nederlandse zanger Marco Borsato, Twarres, De Kast en Liptease op het hoofdpodium. Vorig jaar vierde Marco Borsato zijn jubileum met het nieuwe album Evenwicht, maar liefst twaalf concerten in de Symphonica in Rosso serie. Zowel de band De Kast als Twarres hebben een Friestalige nummer 1 hit gescoord. De Kast is o.a. bekend van de nummer 1 hit ‘In Nije Dei’ en Twarres van de hit ‘Wer Bisto’. Als afsluiter van de vrijdagavond blazen Liptease & Bigband het festival omver. Deze band is onder andere bekend van het televisieprogramma Holland’s Got Talent. Daarnaast zijn de DJ’s van The 90’s are Back en DJ Stef aanwezig en speelt de speciaal samengestelde band Vrienden van Glemmer. Vrijdag 26 augustus is een populaire avond, waardoor deze avond snel was uitverkocht. De organisatie heeft in goed overleg met de gemeente besloten het festivalterrein op de vrijdag te vergroten, waardoor er een grotere tent op het terrein kan worden geplaatst. Hierdoor zijn er extra kaarten beschikbaar, waardoor er meer bezoekers kunnen genieten van het gezelligste strandfestival op ‘e Lemmer. Programma zaterdag 27 augustus Zaterdag 27 augustus schittert Miss Montreal op het strandfestival. De zangeres heeft twee maal een 3FM award gewonnen voor de beste zangeres en is vaak op TV te zien, waaronder haar deelname als coach in het tv-programma The Voice of Holland. Miss Montreal is onder andere bekend van hits als: ‘Say Heaven Say Hell’ en ‘Just A Flirt’. Serious Talent Sue The Night opent het festival samen met haar 6-koppige band. De populaire Nederlandse rockband Di-Rect sluit de zevende editie van Glemmer Beach af met een spetterend optreden gevolgd door Tony Junior, bekend van de nummer 1 hit ‘Loesje’. Club Red geeft ook een invulling aan het muziekprogramma van Glemmer op de zaterdag avond. Daarnaast vind je ook Brückenbauer, de Daredevils en DJ Stef op de zaterdagavond van Glemmer Beach 2016. Het driedaagse strandfestival vindt plaats op het strand van Lemmer, waar bezoekers op hun blote voeten kunnen genieten van een fantastische sfeer en grote muzikaliteit. Tickets zijn te koop op www.glemmerbeach.nl of bij de Jumbo supermarkt in Lemmer.

Auteur

Brenda van Olphen