Langweer pakt winst op Stavoren

Stavoren

Langweer kwam als eerste over de finish zaterdag. De strijd bij Stavoren was lang spannend. ,,We hadden helemaal geen topstart'', vertelt schipper Johannes Meeter.

,,Daarna zijn we een andere slag ingegaan en gingen we als derde om de eerste boei. Ik had al het idee dat we een beetje sneller liepen dan de rest. We hebben de gang erin gehouden. Tot op het laatst was het spannend. We konden mooi achter Joure langs varen en kwamen als eerste over de streep. Nee, van het ongeluk heb ik niets meegekregen. Dat gebeurde achter ons.'' https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/761969439445245952 Meeter heeft nog niet naar het klassement gekeken. Dat doet hij pas de laatste drie dagen. ,,Ik wil vrij kunnen zeilen'', verklaart hij. ,,Natuurlijk weet je wel dat je onderaan zit als je een aantal wedstrijden achteraan eindigt. We hebben even met elkaar om tafel gezeten. Als je steeds als laatste eindigt, doet dat niet veel goed voor de motivatie. We besloten om te 'gaan met die banaan', tot hier en niet verder.'' De voorspelling voor maandag lijkt mooi: windkracht 4 tot 5. Vorig jaar werd de zwaan tweede op Woudsend.

Auteur

Brenda van Olphen