Slechte start voor Jouster skutsje op Langweer

Langweer

Het Jouster skutsje heeft donderdag een slechte start gehad op Langweer. Het schip van Dirk Jan Reijenga eindigde mede daardoor op de dertiende plek. Door een protest, werd dit gecorrigeerd naar een twaalfde plaats.

,,Het waaide hard en het water was erg ondiep'',zegt de schipper. ,,We kwamen heel slecht weg aan het begin en hadden daardoor een slechte start.'' Ook het ondiepe water zorgde voor problemen. ,,Ik heb het idee dat het stuk waar wij zeilden nog niet uitgediept is. We zijn een paar keer over de buis gestuiterd. Gelukkig hebben we geen schade, zoals sommige andere skutsjes dat wel hebben.'' Volgens Reijenga kan het vandaag nog alle kanten op. Het water van Elahuizen biedt ruimte voor een eventuele inhaalslag. ,,De wind blijft stevig, maar waait minder hard dan gisteren. Er kan dus nog van alles gebeuren.''

Auteur

Brenda van Olphen