Jouster skûtsje opnieuw achtste

De Veenhoop

Het Jouster skûtsje is op De Veenhoop opnieuw achtste geworden. Schipper Dirk Jan Reijenga startte en eindigde maandag op dezelfde plek.

,,Het was een zwaar bevochten achtste positie'', vertelt Reijenga. ,,We hebben een hoop geprobeerd. Het was voor iedereen maar net wie de wind trof. En wij hadden het niet. Dat is wel een beetje jammer'', zegt hij nuchter. ,,We hadden net zo goed aan wal kunnen blijven.'' Zaterdag behaalde de Oeral Thús op Grou ook al de achtste plek. Toen kon het skûtsje niet goed wegkomen bij de start. Morgen is de volgende race in Earnewâld. ,,We starten dan als zevende. De moeilijkheid op Eernewoude zijn de bomen. Ik hoop dat we dan wat plekjes kunnen pakken.'' https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/760131813553700864

Auteur

Brenda van Olphen