Fotoreportage | Ballonfeesten dag 2

Joure

Het was tot het laatste moment spannend op de Nutsbaan donderdag. Donkere wolken pakten zich samen. Om Joure heen was overal onweer. Maar 'Ballooncity' en de directe omgeving bleken uiteindelijk bespaard te blijven van de weerlichten.

Voor de tweede briefing hadden enkele piloten hun ballon al uitgepakt. Na de tweede briefing ging deze net zo hard weer in de tas. Pas bij de derde briefing besloten de meeste piloten te varen. De voormalig Nederlands Kampioen snelvaren stond (net als woensdag) als eerste overeind. Na het wachten op toestemming kon deze los en ging de tweede dag van de ballonfeesten echt van start. Door het natte veld moesten de piloten op een rij opstijgen. Het publiek op de Nutsbaan had daardoor een prachtig uitzicht.

Auteur

Brenda van Olphen