Agenda | Kitesurf promo dag

Mirns

Zie jij die gekleurde kites wel eens door de lucht razen boven het IJsselmeer? Lijkt jou dat ook wel wat? Dan is dit je kans! Op donderdag 18 augustus organiseren Antix Sports en Bezoekerscentrum Mar en Klif samen een Kitesurf Promo-dag speciaal voor kids die wel van een beetje actie houden.

Zodra er een beetje wind staat is de lucht boven het IJsselmeer vol met kites. Niet zo verwonderlijk als je weet dat we in Friesland perfecte spots voor kitesurfen hebben! Het IJsselmeer is zo geliefd bij kiters vanwege de ondieptes én omdat de wind hier bijna altijd goed staat om te kiten. Om de kids in Friesland kennis te laten maken met het kitesurfen organiseren ze deze zomer een paar kitesurf-instructiedagen. Dit is dé kans om voor een gereduceerd tarief kennis te maken met de kitesurf sport. Ze starten met een korte theorieles en gaan daarna met een 2-lijns matrasvlieger op het land oefenen. Zodra de kinderen de oefenkite onder controle hebben gaan ze met een grote kite en board het water op. Heb jij een goede kitecontrole en boardgevoel dan zal je merken dat je al snel de eerste meters weg kite op het board. Ga jij de uitdaging aan? Geef je dan op voor deze Kitesurf Clinic! Dat kan via www.marenklif.nl. Wacht niet te lang want vol is vol. Je krijgt 3 uur kitesurf les van gediplomeerde instructeurs, inclusief de huur van een kite, board en een wetsuit. De dag is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 15 jaar. De locatie is het strand bij camping It Soal in Workum of Mirnserklif te Mirns (afhankelijk van de wincondities). Meer informatie op www.marenklif.nl.

Auteur

Brenda van Olphen