Agenda | Jakarta-Langweer festival

Langweer

In Langweer wordt van 21 tot en met 24 juli het Jakarta-Langweer festival gehouden.

Naast een golftoernooi, een voetbaltoernooi, een bootreis, een gezamenlijk ontbijt in de hoofdstraat, een pubquiz, een hashrun, een Pasar Festival en live muziek in de café’s, is het optreden van de Indonesische Beatles op zaterdagavond de hoofdact. Deze band, ooit tweede geworden op het grote Beatles contest in Engeland, speelt op de Langweerder ijsbaan, omgetoverd tot festival terrein, de grootste hits van de legendarische Beatles. Alle optredende artiesten zijn speciaal voor dit festival ingevlogen. Om het festival laagdrempelig te houden wordt er geen entree geheven. Ruim tweehonderd gasten uit allerlei werelddelen zullen het festival bezoeken. Omdat alle hotel- en overnachtingsmogelijkheden reeds lange tijd zijn volgeboekt, komen er slaapschepen in de haven te liggen. Ruim twee jaar geleden besloot Bartele Santema, van oorsprong Fries, na een verblijf van bijna 25 jaar in Jakarta, te verhuizen naar Langweer omdat hij zijn kinderen wilde laten opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Santema bezit een aantal bedrijven in Jakarta waaronder enkele horecabedrijven, populair bij expats. Omdat hij dit jaar vijftig wordt, leek het hem leuk deze vrienden, die uit alle hoeken van de wereld komen, uit te nodigen in Langweer om samen met hen dit heugelijke feit te vieren. Samen met Michiel Egeler, oud inwoner van Jakarta en Albert van der Helm, die Santema op één van zijn Indonesie reizen vergezelde, hebben de drie, allen wonend in Langweer, een programma samengesteld.

Auteur

Brenda van Olphen