Agenda | Zomer Shop Weekend: De Flinke Zomer Favorieten

Hemelum

It Flinkeboskje heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd met de ‘Flinke Favorieten’ en het concept is dan ook niet gewijzigd. Op 23 en 24 juli heeft de organisatie ruim 60 favoriete deelnemers weten te strikken.

De Flinke Favorieten vindt plaats op de Flinkefarm in Hemelum. In de boerderij, op het erf en in het weiland. Verwacht een Zomer Shop Weekend in een pop-up sfeer: marktkramen opgesteld in blokken, afgewisseld door foodtrucks, pop-up winkels, pagode tenten en meer creatieve bouwsels. De catering is ambachtelijk en afwisselend. Er worden voor zowel volwassenen als kinderen diverse workshops georganiseerd. Sterrig uit Sonnega geeft in de tuin van It Flinkeboskje in de ochtenden workshops yoga voor ouder en kind, Elias the Bubbleman blaast de grootste luchtbellen en leert het daarna ook aan de kinderen, hoe dit moet. Er wordt een wijn proeverij georganiseerd door Sâlt en Zucchero en je kunt in de middag een workshop handlettering volgen. Diverse bands zullen het geheel muzikaal opluisteren op beide dagen. Zaterdag speelt de Belgische band Leonore en sluit Treppenwitz af. Zondag trapt Wiebe Kaspers af en is het slotakkoord van Tim Tells. Entree Openingstijden op beide dagen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt €3,50 per volwassene. Kinderen tussen 4-12 jaar betalen 1 euro. Parkeren kan in het naastgelegen weiland en is gratis. De Flinkefarm is zichtbaar vanaf de N359, afslag Hemelum/Stavoren. Kijk voor meer info over De Flinke Favorieten en alle andere activiteiten van de Flinkefarm op www.itflinkboskje.nl.

Auteur

Brenda van Olphen