Wipe Out in Echtenerbrug

Echtenerbrug

De Dolle brêge dagen zijn afgelopen donderdag in Echtenerbrug van start gegaan. Het hele zomer seizoen door organiseert de Ondernemersvereniging Echten, Echtenerbrug en Delfstrahuizen minstens eenmaal per week een activiteit voor jong en oud.

Dit keer zijn ze van start gegaan met de Wipe out sweeper en niet zoals traditiegetrouw met de kanorace. Dit was maar goed ook want de sweeper kon op het droge blijven. Ruim 60 deelnemers meldden zich aan. Jong en oud konden zich deze avond kostelijk vermaken op een luchtkussen waarbij je het gevaar liep om door de sweeper eraf geslagen werd. Het bleek toch wel wat moeilijker te zijn als men had gedacht. Daarom besloot de organisatie om eerst voor dat de echte wedstrijd begon een paar rondjes te oefenen. En dat had succes. Met acht personen ging men de strijd aan. Door de sweeper erafgeslagen worden betekende einde wedstrijd. Een hilarisch gezicht voor het publiek. In de categorie tot en met 12 jaar was het Tjef Roest die er met de eerste prijs vandoor ging gevolg door Jente Diever en op de derde plaats eindigde Indy Abma. Bij de categorie vanaf 13 jaar was het Gijs Driesen die de derde plaats veroverde gevolgd door Kimi Abma met een mooie tweede plaats. Maar het was de Jouster Mark Hankel die deze avond met de ere titel naar huis kon gaan. Volgende week Donderdag heeft de Ondernemersvereniging weer een mooi spektakel op touw gezet. Dan kan iedereen zich wagen aan het koordansen op het water.

Auteur

Brenda van Olphen