31e Friese Ballonfeesten, beleef het samen

Joure

Van 27 tot en met 31 juli wordt de 31e editie van hét ballonspektakel van Nederland, de Friese Ballonfeesten, weer gehouden.

Het kleurrijke festival staat al jaren in de top van toonaangevende zomerfestiviteiten. Jaarlijks komen er meer dan 20.000 bezoekers naar Joure. Ook tijdens de 31e editie hoopt de organisatie weer veel enthousiaste toeschouwers te mogen begroeten. Nederlands grootste ballonevenement, een spektakel van formaat. Het publiek krijgt iedere avond een prachtige internationale show van een groot aantal heteluchtballonnen voorgeschoteld. Er stijgen tientallen ballonnen op vanuit Joure, zeer toepasselijk ook wel “Balloon City” genoemd. Het schouwspel wordt met verbazing door de vele toeschouwers publiek gevolgd. De indrukwekkende heteluchtballonnen die op de Nutsbaan worden uitgevouwen, verwarmd en uiteindelijk opstijgen. Een prachtig gezicht! Speciale vormen de lucht in De lucht bezaaid met gewone ballonnen is al heel indrukwekkend, maar jong en oud zullen extra genieten van deze hele speciale heteluchtballonnen. Tijdens deze editie verkennen o.a. de Angrybird, de motor, een auto, de molen en de Van Gogh het Friese landschap vanaf de Nutsbaan. Het zijn de massaliteit en bedrijvigheid op het terrein aan de Harddraversweg in Joure die het nog aantrekkelijker maken om het opstijgen van de ballonnen van dichtbij te bekijken.

Candlelighting en Koninklijke Luchtmacht
Voor en na het opstijgen van de ballonnen is er ook veel te doen voor jong en oud. Zo is er een vrolijke kermis, zijn er marktkraampjes met een nachtmarkt en worden heteluchtballonnen als reuze schemerlampen verlicht op de maat van muziek. Het publiek kan ook genieten van demonstraties met modelballonnen en door de hondenbrigade van de Koninklijke Luchtmacht. Deze afdeling van defensie komt ook met een enorme E-one brandweerwagen van Vliegbasis Leeuwarden naar Joure. 

Jelle B en oldtimershow
. Op vrijdag en zaterdag is er live muziek op het poppodium met onder andere coverbands Stageline, Fragment Live en zanger/gitarist Jelle B. Op zondag is er op het veld ruimte voor een oldtimershow. Op deze dag zorgen brandweer en ambulance voor een hulpverleningsbeleving voor jong en oud. Informatie over het actuele programma staat op www.ballonfeesten.nl

.

Auteur

Brenda van Olphen