Fotoreportage | Sportief weekend voor Oosterzee

Oosterzee

Sjinkie Knegt –sportman van het jaar- opende vrijdag de speel-, sport-, ontmoetingsplek (SSO) in Oosterzee. Veel kinderen uit Oosterzee skeelerden een rondje met hem mee over de nieuwe skeelerbaan.

De SSO bestaat uit een multifunctioneel pannaveld, een SUTU (interactieve wand), een skeelerbaan en een kabelbaan. De SSO is bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar. In Oosterzee was jarenlang weinig te doen voor deze leeftijdscategorie. En jongeren die niets te doen hebben beginnen te klooien. De SSO is door en voor jongeren ontwikkeld. Een groep ondernemende ouders heeft de wens omgegoten tot werkelijkheid. De jongeren hebben ook een rol in het beheer van het terrein. Samen met Plaatselijk Belang Oosterzee zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud van het SSO. Kinderen spreken hun vriendjes aan op het moedwillig vernielen van zaken, of bijvoorbeeld het op de grond gooien van snoeppapiertjes. Goed gedrag moet beloond worden, vindt Plaatselijk Belang Oosterzee. Spelen en sporten zijn belangrijk voor iedereen en zeker voor kinderen. In dit project ligt het accent op buiten spelen en elkaar ontmoeten, door jong en oud. Eastersimmer De opening was meteen de aftrap van het jaarlijkse zomerfestival Eastersimmer met op vrijdagavond het Open Fries Kampioenschap Spijkerbroekhangen. De zaterdagmiddag was voor de spectaculaire NuweLand Mud run. De Mud run is een survivalrun door de weilanden en naaste omgeving van Oosterzee. Onder de leiding van meervoudig Nederlands Kampioen Survival Kerst Wind is een fraai parcours met de nodige hindernissen uitgezet. Zo’n 250 volwassenen en 150 kinderen deden mee.

Auteur

Brenda van Olphen