NK Flitsklasse op Langweerder Wielen

Langweer

Het Nederlands Kampioenschap Flitsklasse vindt op 16,17 en 18 juli plaats op de Langweerder Wielen. In totaal staan er elf wedstrijden op het programma.

Ongeveer vijftig Flitsen strijden deze drie dagen tegen elkaar om de eretitel te bemachtigen. Hoewel regerend kampioen Timo Engelsma uit Langweer favoriet is op zijn thuiswater zullen diverse andere zeilers het hem lastig gaan maken. Dit jaar is er een brede top met zeilers zoals Britt Abma, Linze Andringa, Wiebrand de Vos, Kim Abma, Hanna Rijk en Robbert Huisman die een gooi willen doen naar de titiel. Of gaat er toch een outsider met de hoofdprijs van door? Doordat er dagelijks veel wedstrijden gepland staan is het varen van een stabiele serie een must voor de overwinning. De wedstrijden zijn voor toeschouwers goed te volgen vanaf de waterkant nabij het strandje. (Bijgeleverde foto is gemaakt door Antsje Cnossen).

Auteur

Brenda van Olphen