Super outdoormiddag van Bliid op ’t Wiid

Oudehaske

Het was een sportieve middag bij Bliid op ’t Wiid. De outdoormiddag stond op het programma. Deze keer werd er een vlot gebouwd, er werd geraft, de kinderen gingen boogschieten en er waren reuzen-katapulten bij het Buitenlokaal Bliid op ‘t Wiid bij het Nannewiid in Oudehaske.

De middag begon bewolkt en met een klein zonnetje, maar in de loop van de middag, toen de eerste natte pakken verschenen, begon de zon ook te stralen! Er werd een vlot gebouwd en samen met de raft werd er gevaren op het Nannewiid. Dat was best hard werken! Sommige kinderen zwommen het laatste stukje naar het strandje terug. Verder konden de kinderen boogschieten. Het was best moeilijk om raak te schieten in de roos, vele pijlen eindigden in het gras, maar er werden ook hele mooie punten bij elkaar geschoten. De katapulten waren opgebouwd uit rondhout. Met vier elastieken kon een bal afgeschoten worden welke in de vakken erachter gevangen moest worden. Door het mooie weer werden ook nu weer de polsstokken gebruikt. Kortom een middag die vele natte pakken opleverde. De spelmiddag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer en dorpsbelang Oudehaske. Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door Abee Outdoor uit Heerenveen. Wil je op de hoogte worden gehouden van de activiteiten bij het buitenlokaal meld je dan aan voor de nieuwsbrief via bliidoptwiid@hotmail.nl

Auteur

Brenda van Olphen