Viering Jouster Merke 550 jaar

Joure

In het jaar 1466 kreeg Joure het recht op het houden van een weekmarkt. Dit werd later de ‘Jouster Merke’. Dit jaar viert de Jouster Merke haar 550ste jubilieum. Een mijlpaal want het is daarmee niet alleen de langstlopende jaarmarkt van Friesland, maar van de hele wereld.

Dit jubileum gaat natuurlijk groots gevierd worden. In de Midstraat wordt op zaterdag 24 september aan lange tafels een uitgebreide brunch georganiseerd voor iedereen die iets met Joure heeft. En er wordt een nostalgische kermis georganiseerd, met de karakteristieke luchtschommels, een oud reuzenrad, de steile wand, een authentiek poffertjes paviljoen en vele andere attracties. De Jouster Merke 2016 vindt plaats van 22 september tot en met 26 september. Jouster Merke Brunch Zaterdag 24 september zal in het teken staan van de Jouster Merke Brunch tijdens de viering van 550 jaar Jouster Merke. In de Midstraat zullen aan lange tafels deelnemers genieten van de Jouster Merke Brunch met broodjes, streekproducten en veel gezelligheid. Iedereen is welkom; inwoners van Joure, oud- Jousters, familie, vrienden en iedereen die Joure gewoon leuk vindt kunnen elkaar treffen tijdens deze brunch. De Midstraat zal feestelijk aangekleed worden en er zullen optredens zijn van straatmuzikanten, acts en orkesten. Aan de brunchtafel is plaats voor maximaal 1500 personen. De kaarten voor de brunch zijn te koop bij de VVV in Joure en kosten € 5,50 per stuk. Nostalgische kermis Tijdens Jouster Merke zal op de Sinnebuorren naast de ‘gewone’ kermis een nostalgische kermis zijn. Ga mee terug in de tijd met de rupsbaan, sla je slag bij de kop van jut, stap in een karimata (soort reuzenrad), doe een ritje in de zweefmolen, zie de capriolen op de steile wand en schommel op één van de ouderwetse luchtschommels. Er zal vertier zijn voor jong en oud. De centrale plek van de kermis is een authentiek poffertjespaviljoen.

Auteur

Brenda van Olphen