Zesde Gaasterlandseheuvelen wandeltocht

Bakhuizen

Op zaterdag 25 juni wordt de 6 de Gaasterlandse heuvelen wandeltocht gehouden. Deze tocht gaat door een uniek stukje Friesland. In dit stukje zuidwesthoek van Friesland liggen meren, vaarten en sloten. Gezellige dorpjes, afgewisseld door de typische weidse vergezichten en de prachtige bossen van Gaasterland.

In weinig lijkt Gaasterland op de rest van Friesland. De keileem uit Noorwegen, Zweden en Finland werd in stuwwallen voor het ijs uit gedrukt(voorlaatste ijstijd) zo ontstonden steile riffen zoals Mirnserklif en Oudemirdumerklif. De zandige hoogten werden gaasten genoemd. Ook bij Bakhuizen is dit glooiende landschap te zien. Het gebied leent zich dan ook uitstekend voor een wandeltocht. De tocht die eens in de twee jaar wordt georganiseerd verheugd zich in een groeiende belangstelling. Gezelligheid is ook belangrijk bij dit evenement. Omdat wandelaars bij de vorige editie konden aangeven welke afstanden favoriet zijn heeft de organisatie dit jaar gekozen voor de 15 en 30 km. De start voor de 30 km is vanaf 8.30 uur tot 9.30 uur. Voor de 15 km kan er gestart worden tussen 9.00 uur en 10.30 uur. Langs de routes is er volop gelegenheid voor een versnapering. Leuke plekken om uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving. Ook zijn er op verschillende posten EHBO ers aanwezig. En ook de traditionele kraam voor koffie/thee en dergelijke ontbreekt deze dag niet. Voor een ieder die de tocht volbrengt is er een leuke herinnering in de vorm van een medaille. De routes starten bij de kantine van het sportcomplex van de S.V. Bakhuizen. Ook is er weer een gratis verloting. Opgave vooraf kan tot en met 16 juni. Ook opgave aan de start is mogelijk. Zie voor meer informatie en opgave op www.wandeleningaasterland.nl

Auteur

Brenda van Olphen