Fotoreportage | Pairc Pub folk festival

Joure

De Dublin Legends waren goed bij stem zaterdagavond. Samen met Fidlers Green waren zij de hoofdact op het Pairc Pub folk festival in Joure.

Honderden bezoekers wisten de weg te vinden naar Park Heramastate. Opvallend weinig Jousters bezochten het festival. De bezoekers kwam van heinde en verre. Het festival ging halverwege de middag van start. Het was niet alleen muziek wat de klok sloeg, de mannen van de Feanster rugby club uit Heerenveen gaven een rugby demonstratie. Een enkeling was niet bang voor een beetje actie en deed mee. Verder waren er optredens van Gaeld’r, Real Time en Blunder. 's Avonds was het de beurt aan Circle J en The Dublin Legends. De basis van die laatste groep bestaat nog steeds uit oudgedienden zanger/gitarist Sean Cannon (sinds 1982) en gitarist Eamonn Campbell (sinds 1987). Verder bestaat de groep uit Gerry O’Connor en Paul Watchorn. De laatste is drie jaar geleden bij de groep gekomen om zijn broer Patsy te vervangen die om gezondheidsredenen moest afhaken. De afsluiter van de avond was Fiddlers Green. Deze Duitse band mixte op uitstekende wijze folk, ska en punk en stond daarmee garant voor een swingend feestje.

Auteur

Brenda van Olphen