Fotoreportage | Open atelier- en Tuindagen

Joure

Een honderdtal mensen hebben de Open atelier- en tuindagen bezocht zaterdag. 29 Deelnemers hebben zich aangemeld voor de tiende editie. Ook morgen verwacht de organisatie een mooie opkomst.

Beide dagen zijn de ateliers en tuinen van 11.00 – 17.00 uur geopend. Voor de kunstliefhebber is er een keur aan kunst te bewonderen van meerdere kunstdisciplines. In de route zijn ook een aantal fraaie tuinen opgenomen, waar de tuinliefhebber zijn hart kan ophalen. Fotografe Grietje van der Reijnst-Brak deed een rondje langs de ateliers. Zij ging langs bij Bas Mulder (fotografie); Sijke Gorter (textiel werk en dergelijke) alle twee gevestigd aan de Willem Alexanderstraat in Joure, Atelier Hemaai van Maaike Lenis-Boersma met beelden voor in huis en tuin aan de Pr. Bernardstraat in Joure, de Permatuin van Janet Pasveer waar Jantina Zijlstra en Pieke Dijkstra houten beelden maakten. Clementine Brandes zat in de tuin te schilderen. Zij schildert portretten op locatie. Brenda van Olphen ging langs bij het nieuwe atelier in Scharsterbrug. Kijk voor meer informatie op http://keunstenkeur.nl/ateliertuindagen/

Auteur

Brenda van Olphen